Pannacotta med hallonsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Gjorde pannacotta igår för första gången till min mans födelsedag. Blev förvånad på hur lätt det var, och framför allt hur gott det blev!

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 10 dl vispgrädde
  • 1,5 vaniljstänger
  • 2 dl gelesocker multi
  • Hallonsås
  • 2 dl hallon
  • ½ dl socker
  • ½ dl vatten
  • Garnering
  • Hallon
  • Blåbär
  • Grön mynta
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt.
    2. Skär ett snitt i vaniljstängarna och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstängarna i en kastrull.
    3. Häll på vispgrädde och tillsätt gele socker multi. Det fungerar om vanlig gelatin + socker fast att det är vegetabiliskt.
    4. Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
    5. Hallonsås : Koka ihop alla ingredienser, och sila sen igenom en chinoise "sil" och Häll därefter över pannacottorna.
    6. Dekorera med lite hallon, blåbär och gärna lite mynta!

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben