Yoghurtpannacotta med hallonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lättlagad efterrätt, som passar som avslutning på en kraftig måltid.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • ¾ dl strösocker
  • 2 gelantinblad
  • 2 dl turkisk yoghurt 10%-ig
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • Hallonsås
  • 2 dl hallon
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    Koka grädde, socker, vaniljstång och kanelstång i 1-2 minuter. Låt stå medan gelatinen löses upp. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten några minuter. Krama ur dem, lägg i kastrull tillsammans med hälften av gräddblandningen och smält på svag värme. Blanda med resten av grädden och sen med yoghurten. Häll upp i glas och låt stå i kylen i minst 4 timmar. Blanda hallon med socker och mixa. Sila bort kärnorna i en sil. Vid serveringen, klicka på såsen och dekorera gärna med några hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben