Hallon- och äppeltiramisu med hallonsås

Serverar: 8 portioner

Säsongens läckraste tiramisu görs i form! Görs kvällen före.

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 200 g hallon
  • 1½ msk tranbärsjuice
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl äppeljuice
  • 350 g mascarpone
  • Ca 14 savoiardikex
  • Hallonsås
  • 250 g hallon
  • Florsocker efter smak
  • Instruktioner

    1. Vispa grädde, socker och vaniljsocker till fast skum. Lägg hallon och tranbärsjuice i en matberedare eller mixer och kör till puré. Rör ner det i grädden.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Häll 1½ msk äppeljuice i en liten kastrull och låt det sjuda upp. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i äppeljuicen. Låt alltihop svalna lite innan det rörs ner i gräddsmeten.
    3. Tillsätt mascarpone och rör till en jämn massa. Klä en avlång form med höga kanter med plastfolie. Lägg ett lager smet i botten. Doppa kexen lätt i äppeljuice och fördela ovanpå krämen. Varva kräm och kex. Avsluta med kräm. Täck formen och ställ den kallt, gärna över natten.
    4. Lägg hallonen i en matberedare och kör till en slät puré. Smaka av med florsocker. Stjälp upp tiramisun och skär den i skivor. Bjud såsen till. Garner eventuellt med citronmeliss och några färska hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben