Äppel- och päroncannelloni med kiwisås och tryffelägg
Serverar: 4 portioner
Filodegsknytena kan förberedas men är godast nygräddade. Rullarna serveras med en förenklad, men god chokladtryffel och en uppfriskande kiwisås, som båda kan förberedas i god tid. Välj en god choklad med hög kakaohalt.
Ingredienser
Enkel chokladtryffel
0,5 dl vispgrädde
100 g choklad, finhackad, mörk
Kiwisås
3 st kiwifrukter
2 msk florsocker
Filodegsknyten
1 st äpple
1 st päron
1 msk smör, + 1 msk
50 g mandelspån
2 msk honung, flytande
3 st filodeg
Instruktioner
Chokladtryffel: koka upp grädden i liten kastrull. Ta från värmen och häll i den hackade chokladen. Rör om tills den smält. Låt kallna.
Kiwisås: skala och mixa kiwi och florsocker. Ställ såsen i kylen.
Filodegsknyten: sätt ugnen på 200°. Skala och tärna frukten till 1x1 cm stora kuber.
Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn äppel- och päronbitarna snabbt på hög värme så att frukten behåller spänsten. Tillsätt mandelspån.
Dra pannan åt sidan och häll över honung. Blanda och låt svalna.
Lägg 3 ark filodeg i lager. Skär arken i 15x15 cm stora kvadrater.
Lägg en sträng med äppel- och päronröran längs en sida av filodegen. Rulla ihop. Lägg dem med skarven ner på bakplåtspapper. Pensla med smör. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter före servering.
Dela cannellonin på mitten.
Lägg upp på tallrik. Häll en sträng med kiwisås och forma till tryffelägg med hjälp av 2 teskedar.
Strö över riven choklad.