Äppel- och päroncannelloni med kiwisås och tryffelägg

Serverar: 4 portioner

Filodegsknytena kan förberedas men är godast nygräddade. Rullarna serveras med en förenklad, men god chokladtryffel och en uppfriskande kiwisås, som båda kan förberedas i god tid. Välj en god choklad med hög kakaohalt.

Ingredienser

  • Enkel chokladtryffel
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 g choklad, finhackad, mörk
  • Kiwisås
  • 3 st kiwifrukter
  • 2 msk florsocker
  • Filodegsknyten
  • 1 st äpple
  • 1 st päron
  • 1 msk smör, + 1 msk
  • 50 g mandelspån
  • 2 msk honung, flytande
  • 3 st filodeg
  • Instruktioner

    1. Chokladtryffel: koka upp grädden i liten kastrull. Ta från värmen och häll i den hackade chokladen. Rör om tills den smält. Låt kallna.
    2. Kiwisås: skala och mixa kiwi och florsocker. Ställ såsen i kylen.
    3. Filodegsknyten: sätt ugnen på 200°. Skala och tärna frukten till 1x1 cm stora kuber.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn äppel- och päronbitarna snabbt på hög värme så att frukten behåller spänsten. Tillsätt mandelspån.
    5. Dra pannan åt sidan och häll över honung. Blanda och låt svalna.
    6. Lägg 3 ark filodeg i lager. Skär arken i 15x15 cm stora kvadrater.
    7. Lägg en sträng med äppel- och päronröran längs en sida av filodegen. Rulla ihop. Lägg dem med skarven ner på bakplåtspapper. Pensla med smör. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter före servering.
    8. Dela cannellonin på mitten. Lägg upp på tallrik. Häll en sträng med kiwisås och forma till tryffelägg med hjälp av 2 teskedar. Strö över riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben