Fin skinkmousse

Serverar: 4 portioner

Den här rätten har jag serverat många gånger under 80-talet. Finfin förrätt, väldigt god. Kan/ska förberedas.

Ingredienser

  • 1 burk skinka 450 g
  • 3 blad gelatin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk svensk senap
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk ketchup
  • Peppar
  • ½ dl klippt dill
  • Såsen
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl chilisås (Heinz)
  • Peppar
  • Instruktioner

    Blötlägg gelatinet i ett par minuter och smält det i 2 msk hett vatten. Hacka skinkan i munsbitar. Vispa grädden till lätt skum och rör ner senap och ketchup. Blanda i skinkan och dillen. Krydda med peppar. Blanda lite av smeten i det smälta gelatinet och rör om, blanda i resten av smeten. Häll i en form och ställ kallt 3-4 timmar eller över natten. Vid servering skeda upp moussen på tallrikar, dekorera med sallad, tomat och gurka. Servera med såsen och ev portionsbröd. Till såsen blandas alla ingredienser och ställes kallt en timme före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben