Skinkmousse med sparrissås

Serverar: 4 portioner

Det här är en riktigt exklusiv anrättning för verkliga läckergommar. En len och lätt skinkmousse omgivet av sparrissås.

Ingredienser

  • 2 shalottenlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 250 g rökt skinka
  • 1½ dl tjock grädde
  • 2 äggvitor
  • Salt
  • Peppar
  • Smör eller margarin till formarna
  • Sparrissås
  • 400 g grön sparris eller djupfryst
  • 2 äggulor
  • ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka shalottenlöken, fräs den lätt i lite matfett och låt den svalna. Kör skinkan i matberedare och blanda den sedan i en skål med löken.
    2. Vispa grädden och häll den i skålen. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt dem. Salta och peppra. Smörj fyra ugnsfasta portionsformar och fördela smeten i dem. Ställ formarna i vattenbad i ugnen i 175 grader, 20-25 minuter.
    3. Koka färsk sparris ca tio minuter eller koka den frysta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara åtta knoppar. Kör resten i en mixer tillsammans med grädde och äggulor. Pressa i citronen och salta och peppra.
    4. Värm såsen på svag värme tills den börjar sjuda. Lägg skinkmoussen på fyra assietter och fördela såsen runtom. Dekorera med sparrisknopparna och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben