Fläskfilé med sparrissås

Serverar: 4 portioner

En lyxig rätt med en god sparrissås. Är det säsong för färsk sparris så använder jag det , annars går det utmärkt med fryst sparris. Glöm inte att spara kokspadet från sparrisen, det ska man ha i såsen Jag serverar potatis eller ris till

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 200 g djupfryst grön sparris
  • 2 dl kokspad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    Putsa filén och stek den hel i matfettet. Salta och peppra Koka sparrisen i lättsaltat vatten. Skär av sparrisstjälkarna så att 5 cm återstår av knoppändan. Mixa stjälkarna. Mät uppkokspad i en gryta,smula ner buljongtärningen och koka upp. Tillsätt sparrismix och vispa ner grädden med mjölet. Låt sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar. Skär upp fläskfilén i skivor och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben