Bresaolafilé med sparrissås
Serverar:
4 portioner
Ett gott festpaket med italienska smaker
Ingredienser
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 st bresaola, tunna skivor
Sås
500 g grön sparris, färsk
2 dl vispgrädde
100 g getost, fransk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°
Sås: Skär av det nedersta på sparrisen. Koka knappt hälften av sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Ta upp den och spara kokvattnet.
Skär den kokta sparrisen i bitar och mixa den slät med 1 dl kokvatten. Häll i grädden och hälften av getosten.
Mixa och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen i en ugnssäker form.
Putsa köttet fritt från hinnor. Skär det i bitar. Krydda med salt och peppar.
Bryn köttet runt om i smör i en het stekpanna. Ta upp det. Linda 2 skivor bresaola runt varje köttbit och fäst med tandpetare.
Lägg ner köttet i såsen och stek i mitten av ugnen ca 10 minuter tills innertemperaturen är 65°.
Koka sparrisen, som är kvar i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
Ta bort tandpetarna och smula över getosten som är kvar på det färdigstekta köttet.
Servera med sparris och potatis.
Lycka till! Smaklig måltid.
Liknande recept
Kyckling med sparrissås
5
30 min
4
2
Tortellinigratäng med sparris
3.5
4
2
Vegetarisk lasagne med sparris
25 min
4-6
1
Skinkmousse med sparrissås
4
Skinkmousse med sparrissås
4
Fläskfilé med sparrissås
4
Rökt lax med sparrissås
4
4
1
Kyckling med sparrissås
30 min
4
Kassler med sparrissås
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!