Bresaolafilé med sparrissås

Serverar: 4 portioner

Ett gott festpaket med italienska smaker

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 st bresaola, tunna skivor
  • Sås
  • 500 g grön sparris, färsk
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g getost, fransk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Sås: Skär av det nedersta på sparrisen. Koka knappt hälften av sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Ta upp den och spara kokvattnet.
    3. Skär den kokta sparrisen i bitar och mixa den slät med 1 dl kokvatten. Häll i grädden och hälften av getosten.
    4. Mixa och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen i en ugnssäker form.
    5. Putsa köttet fritt från hinnor. Skär det i bitar. Krydda med salt och peppar.
    6. Bryn köttet runt om i smör i en het stekpanna. Ta upp det. Linda 2 skivor bresaola runt varje köttbit och fäst med tandpetare.
    7. Lägg ner köttet i såsen och stek i mitten av ugnen ca 10 minuter tills innertemperaturen är 65°.
    8. Koka sparrisen, som är kvar i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
    9. Ta bort tandpetarna och smula över getosten som är kvar på det färdigstekta köttet.
    10. Servera med sparris och potatis.
    11. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben