Kyckling med sparrissås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kyckling i alla former är ju så gott!! Har inte provlagat detta recept men det ser ju så gott ut.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 500 g vit eller grön sparris
  • 2 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • Till servering
  • Kokt nypotatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg över på ett ugnssäkert fat.
    2. Stek i mitten på ugnen ca 10 minuter. Skär av den nedre delen av sparrisstjälkarna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter.
    3. Skär knappt hälften av sparrisen i bitar och mixa till puré. Späd med vatten och lätt crème fraiche och mixa till en slät sås.
    4. Koka upp såsen i en kastrull, tillsätt fond och gräslök.
    5. Servera kycklingen med den hela sparrisen och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gillsan 1 augusti 2008

    mycket gott

    svengelsk 30 maj 2011

    Använde såsen med bara lite creme fraiche till kycklingrester från frysen. Det blev jättegott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben