Kyckling med sparrissås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god middag med två goda ingredienser. Kyckling och sparris!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (ca 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 500 g vit och/eller grön sparris
  • 2 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • ½ dl hackad gräslök
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg över på ett ugnssäkert fat. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Gör under tiden såsen. Skär av den nedre delen av sparrisstjälkarna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter. Skär knappt hälften av sparrisen i bitar och mixa till puré. Späd med vatten och lätt crème fraiche och mixa till en slät sås. Koka upp såsen i en kastrull, tillsätt fond och gräslök. Servera kycklingen med den hela sparrisen och såsen. Servera gärna med färskpotatis när det är säsong för den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben