Rökt lax med sparrissås

Serverar: 4 portioner

Gott med lax. En ny variation.

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • 200 g grön sparris
  • 4 små salladslökar eller 1 stor
  • 1 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk grönsaksfond på flaska eller 1/4 buljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 citron
  • 400 g rökt lax
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt igång potatiskoket. Glöm inte att salta vattnet ordentligt.
    2. Skölj av sparrisen. Bryt eller skär av de ofta torra nederändarna. 3–4 cm brukar vara lagom. Skär sedan den fina delen av sparrisen i 3 cm långa bitar.
    3. Ansa salladslöken/lökarna och skär även dem i 3 cm långa bitar.
    4. Lägg smöret i en kastrull och fräs sparris- och lökbitarna ett par minuter på ganska låg värme. Salta och peppra.
    5. Häll i mjölken och flaskfonden/smula i buljongtärningsbiten och rör om.
    6. Rör ner crème fraichen. När du fått en slät sås med sparris- och lökbitar smakar du av med salt, peppar och pressad citron.
    7. Servera till potatisen och laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lattelisa 15 september 2008

    Provade denna sås till grillad lax och potatis, blev verkligen jättgott. Fin sås, len i smaken, med grönsakerna i , så enkel. Jag glömde faktiskt citronen, men det blev bra ändå :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben