Skinkmousse med sparrissås

Serverar: 4 portioner

Det här är en riktigt exklusiv anrättning för verkliga läckergommar. En len och lätt skinkmousse omgiven av sparrissås, allt kärleksfullt tillrett av de allra finaste råvaror.

Ingredienser

  • 2 shalottenlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 259 g rökt skinka
  • 1½ dl tjock grädde
  • 2 äggvitor
  • Salt
  • Peppar
  • Smör eller margarin till formarna
  • Sparrissås
  • 400 g grön sparris eller 2 pkt djupfryst sparris à 200 g
  • 1½ dl tjock grädde
  • 2 äggulor
  • ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka shalottenlöken, fräs den lätt i lite matfett och låt den svalna. Kör skinkan i matberedare och blanda den sedan en skål med löken.
    2. Vispa grädden och häll den i skålen. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt dem. Salta och peppra. Smörj 4 ugnsfasta portionsformar och fördela smeten i dem. Ställ formarna i vattenbad i ugnen i 175 grader, 20-25 minuter.
    3. Koka färsk sparris ca 10 minuter eller koka den frysta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 8 knoppar. Kör resten i en mixer tillsammans med grädde och äggulor. Pressa i citronen och salta och peppra.
    4. Värm såsen på svag värme tills den börjar sjuda. Lägg skinkmoussen på 4 assietter och fördela såsen runtom. Dekorera med sparrisknopparna och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben