Fina Äppeltårtan

Nötbotten och äppelklyftor och grädde...

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g hasselnötter
  • 1 dl socker
  • 3 äggvitor
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 3-4 äpplen i klyftor, kokta i socker/vinvatten
  • Några lingon eller vinbär
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Mal nötterna och blanda dem med sockret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen.
    3. Bred ut smeten på smort mjölat bakpapper, ca 18 cm i diameter.
    4. Grädda strax under mitten i ugnen i ca 20 minuter.
    5. Vispa grädde, crème fraiche och florsocker till en kräm. Bred krämen över den kalla nötbottnen.
    6. Lägg ovanpå tätt med kalla äppelklyftor som fått koka mjuka i vatten med lite socker, gärna också lite vitt vin.
    7. Strö över lingon eller vinbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben