Serverar: 8 portioner
Den absolut godaste äppeltårtan!
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet och det smälta smöret. Bred ut smeten i en rund form ca 27 cm. Bred sedan ut de rivna äpplena och strö på sockret. Hacka ihop en smuldeg av smör, mjöl, socker, kanel och bakpulver. Fördela den gryniga massan över äpplena. Grädda kakan 30-40 min i 175 grader. Låt den svalna och sikta över florsocker. Servera med vaniljsås.
Supergod! Godaste äppelkaka jag ätit! Hela gick åt på en gång! Enkelt med rivna äpplen. Behövde inte skala dem!
Detta recept var jättegott och en ovanlig äppel-paj-kaka-tårta! Hela familjen tyckte mycket om den, vi serverade med hemlagad vaniljsås. Jag tog inte på florsocker, för åtminstone jag gillar inte att det blir så väldigt sött uppepå som det oftast blir med det. Det var praktiskt att bara köra ner äpplen in i matmäster-maskinens rivsats! Och eftersom man river äpplena blir kakan/pajen så saftig och härlig! Jag kan tro att även de som inte gillar vanliga äppelpajer kommer gilla denna! 5p från oss!
Jag glömde att lägga upp foto på den goda tårtan! Så här kommer det, förhoppningsvis :P Ett tips är också att denna äppelkaka är väldigt god även dagen efter! Då har den blivit ännu mjukare och smakar underbart även utan tillbehör! Tack för receptet igen!