Gretas Äppeltårta.

Lite florsocker siktat över kakan vid serveringen ser trevligt ut.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • 50 g margarin
  • 3 äpplen ( drygt 250 g )
  • 150 g mandelmassa
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Smöra en spännform och skaka den med ströbröd eller mannagryn. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och sjud mjölken med matfettet. Häll i mjölet och smörmjölksblandningen växelvis i äggvispet och rör smeten jämn. Häll smeten i formen. Grovriv äpplena med skalet kvar och riv mandelmassan. Lägg äppelraspet på smeten och rör med en gaffel så att det fördelas jämnt. Strö den rivna mandelmassan jämnt över äppellagret. Sätt in kakan långt ner i ugnen och grädda i 175 grader i ca 45-50 minuter. Pröva med en sticka vid kanten, mitt i blir kakan fuktig av frukten. Täck mot slutet med en bit bakplåtspapper, så att kakan inte blir för mörk. Servera Ljum med vispad grädde eller créme fraiche. Går fint att baka i förväg och värma upp i ugnen på nytt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva48 20 oktober 2011

    Supergod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben