Äppeltårta

Serverar: 8-10 portioner

Underbara äpplen!!

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • Fyllning
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl socker
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 ägg
  • 2-3 fasta äpplen
  • Ev. lite florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader.
    2. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget och rör ytterligare en stund. Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten.
    3. Klicka ut smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-12 minuter.
    4. Vispa samman creme fraiche med socker, rivet citronskal och ägg under tiden. Skala, kärna ur och skär äpplen i tunna klyftor.
    5. Ta ut kakan och häll fyllningen över den. Stick ner äppelklyftorna. Grädda ytterligare ca 30-35 minuter.
    6. Låt kakan kallna och sikta eventuellt över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    amina300 26 augusti 2012

    . Gjorde på mammas födelsedag den blev helt underbar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben