Äppeltårta med ingefära

Lättsötad och inte så onyttig.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker strö
  • 2 msk hett vatten
  • 1/2 dl flytande fett
  • 2 msk grovrivet äpple
  • 1 tsk riven ingefärsrot
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Att lägga ovanpå
  • 1 dl mellangrädde
  • 2 msk osötat äpplemos
  • Riven mörk choklad 70 %
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader
    2. . ispa äggen med råsocker och vatten tills sockret har löst sig.
    3. Häll i fettet och rivet äpple och ingefärsrot. Blanda samman med mjölet och bakpulvret.
    4. Skrapa ned smeten i en smord och bröad 1 1/2-liters form. Grädda på andra falsen nerifrån i 25 minuter.
    5. Stjälp upp och låt svalna. Vispa grädden ganska hårt och blanda med moset. Bred det på kakan och garnera med chokladflis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben