Gretas äppelkaka

Serverar: 10 portioner

Mjuk sockerkaka med äppelrasp och mandelmassa ger den finaste efterrätt med en sked vispgrädde!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 50 g margarin
  • 3 friska äpplen
  • 150 g mandelmassa
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Smörj en rund form med löstagbar botten på 1 1/2 liter och skaka den med ströbröd. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och sjud mjölken med margarinet. Sätt vetemjölet och mjölkblandningen växelvis till äggvispet och rör smeten jämn. Skrapa ner smeten i formen. Grovriv de skalade äpplena och mandelmassan. Lägg äppelraspet på kakan och rör något med en gaffel, så att det fördelas jämnt. Strö den rivna mandelmassan jämnt över äppellagret. Sätt in kakan långt ner i ugnen och grädda vid 175º i ca 45-50 minuter. Prova med sticka i kanten, mitt i blir kakan fuktig av frukten. Täck mot slutet med en bit aluminiumfolie, så att inte kakan blir för mörk. Sikta lite florsocker över kakan. Servera ljum med vispad grädde. Går fint att baka i förväg och värma upp i ugnen på nytt.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (2)

    saeedeh 9 september 2010

    det var en härlig kaka......tack så mycket

    krispa 26 april 2015

    Härlig kaka, som dessutom är lätt att göra. Lade till lite kanel och kardemumma i smeten och det blev väldigt gott! Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben