Finsk Äpplekaka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En enkel god äpplekaka som kan varieras.

Ingredienser

  • Äpplen
  • Kanel efter smak
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1½ dl Socker
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva äpplena och lägg dem i smord ugnsform. Strö över kanel om man önskar. Blanda ihop mjöl och socker, blanda väl. Strö blandningen över äpplena. Hyvla över smör över allt. Sätt in i ugn på 200° i ca 40 min. Servera med vaniljsås eller med glass.
    2. Smaklig spis. Ibland hoppa jag över kanelen och blanda i björnbär med äpplena istället, det är också gott.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben