Finsk köttsoppa med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God, nyttig, enkel, mättande. Gillas av barn.

Ingredienser

  • 8-10 fasta potatisar
  • 3-4 morötter
  • 1½ liter vatten
  • 2 köttbuljong eller grönsaksbuljongtärningar
  • 8-10 kryddpepparkorn
  • ca 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Smör till stekning
  • Ev lite persiljeklipp överst före servering
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och morötter, skär potatisen i mindre bitar (som halva hönsägg ungefär) och slanta morötterna.
    2. Koka tillsammans med vattnet, buljongtärningarna och kryddpepparn tills morötter och potatis mjuknat. Medan rotfrukterna kokar, hackar du löken och bryner tillsammans med köttfärsen. Lägg i när rotfrukterna är klara och låt puttra någon minut. Klart!
    3. Om det blir soppa över, bli inte förskräckt när du tar ut den ur kylen och det blivit en stearinliknande yta på, det är fettet som flytit upp till ytan och stelnat, bara att värma så blir det klart och fint igen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kermithboy 20 januari 2013

    Gör denna soppa för andra kvällen idag. Mycket god, enkel nyttig och billig som sagt:-)

    rosatalo 22 januari 2013

    Roligt när någon annan får nytta av ett recept man lagt till. Jag blev så sugen på soppan när jag läste din kommentar så jag var tvungen att laga den jag också. Passade på att lägga in en bild samtidigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben