Finsk mandelkaka

Serverar: 10-12 portioner

Lättbakad, billig och god med fin mandelsmak. En skiva med litet glass på blir en härlig efterrätt!

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 2 1/4 dl socker
  • 6 msk kaffegrädde
  • 1 1/2 dl smält smör eller margarin
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1 hg sötmandel
  • 5 bittermandlar
  • 4 äggvitor
  • Garnering
  • Siktat florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Blanda ner grädde, smält smör, ströbröd och mald mandel.
    2. Vispa upp vitorna till hårt skum och blanda ner dem försiktigt i smeten.
    3. Slå smeten i väl smord, bröad kransform (1 1/2 l) . Grädda kakan i 175 grader, ca 1 tim. Prova med nål.
    4. Garnera med siktat florsocker när kakan svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben