Fiskarhustruns kaka

Serverar: 8 portioner

En snabb, enkel och lite seg kaka utan bakpulver som är lätt att svänga ihop. Den smakar bäst samma dag. Pärlsocker och hackad eller flagad mandel är gott på. Eller varför inte pinjenötter och ett lätt puder av florsocker? Kakan kan också serveras med bär och glass.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl mandel, hackad eller flagad
  • 2 msk pärlsocker
  • 50 g smör, kallt, gärna extrasaltat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Vispa ägg och socker några minuter till en pösig smet. Rör ner vetemjöl.
    3. Smöra och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Hyvla över kallt smör så att det täcker kakan.
    4. Grädda mitt i ugnen 35 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (4)

    grill 24 augusti 2008

    Gjorde den i dag. Vi åt den efter maten med en kaffetår till...mmmmmmmmm den var super god. Du får full pott av mig. jag kommer att göra den kaka många gånger...

    grill 24 augusti 2008

    oj, glömde skriva att jag använde valnötter och pärlsocker på..

    margitkallgren 31 januari 2010

    Otroligt god kaka och så lätt att baka. Tack Margit

    aneng 19 februari 2012

    Lätt- och snabbakad! Härlig konsistens. Jag skivade i ett äpple också... och lite kanel... Dock extremt söt. Skulle förmodligen vara godare med halva sockermängden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben