En snabb, enkel och lite seg kaka utan bakpulver som är lätt att svänga ihop. Den smakar bäst samma dag. Pärlsocker och hackad eller flagad mandel är gott på. Eller varför inte pinjenötter och ett lätt puder av florsocker? Kakan kan också serveras med bär och glass.
Ingredienser
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
½ dl mandel, hackad eller flagad
2 msk pärlsocker
50 g smör, kallt, gärna extrasaltat
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa ägg och socker några minuter till en pösig smet. Rör ner vetemjöl.
- Smöra och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Hyvla över kallt smör så att det täcker kakan.
- Grädda mitt i ugnen 35 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Gjorde den i dag. Vi åt den efter maten med en kaffetår till...mmmmmmmmm den var super god. Du får full pott av mig. jag kommer att göra den kaka många gånger...
oj, glömde skriva att jag använde valnötter och pärlsocker på..
Otroligt god kaka och så lätt att baka. Tack Margit
Lätt- och snabbakad! Härlig konsistens. Jag skivade i ett äpple också... och lite kanel... Dock extremt söt. Skulle förmodligen vara godare med halva sockermängden.