Fiskbullar i currysås

Serverar: 4 portioner

Jag älskar fiskbullar i alla former...testa att göra egna fiskbullar.

Ingredienser

  • 500 g fiskbullar
  • 2 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl fiskbuljong
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • Om du vill göra egna fiskbullar
  • 1 kg skinn och benfri fiskfilé av t. ex. havskatt, torsk och kolja
  • 1 ¼ tsk salt
  • 2 tsk potatismjöl
  • 7 dl mjölk
  • ¼ tsk muskot
  • Instruktioner

    1. Fräs gul lök och vitlök i smör tills den blir blank. Rör i curry och låt det fräsa i några minuter. Rör i vetemjöl. Späd med mjölk under rörning. Låt såsen koka i ett par minuter. Lägg i fiskbullarna och låt dem bli varma. Servera med ris och broccoli.
    2. Om du vill göra egna fiskbullar: Dela fiskfiléerna i strimlor och lägg dom i en matberedare tillsammans med saltet. Kör beredaren i några sekunder tills du får en deg. Späd med iskall mjölk, lite åt gången. Lägg i potatismjöl och krydder.
    3. Koka du upp 1 liter vatten med 2 tsk salt, eller använd fiskbuljong. Forma små bollar med en sked och lägg i dem försiktig i vattnet. Koka i ca. 6 minuter, fiskbullarna flyter upp när de är färdiga.
    4. Ta upp fiskbullarna med hålslev när dom är klara.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben