Fiskfärsbiffar med dillsås

Serverar: 4 portioner

Riktigt gott var det här. Färsbiffar av lax och torskfilé.

Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 200 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2½ msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 salladslökar
  • 3 msk hackad persilja
  • Vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Dillsås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk fiskfond på flaska
  • 1½ dl vispgrädde
  • Citronsaft efter smak
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk majsstärkelse + vatten
  • 3 msk finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Skär de båda fisksorterna i tärningar. Finhacka i matberedare tillsammans med salt. Tillsätt äggen, mjölet och grädden och kör till en slät färs. Finstrimla salladslökarna.
    2. Rör ner persiljan och de strimlade salladslökarna, peppra. Ställ in färsen i kylen och låt den vila i minst 30 minuter.
    3. Forma färsen med hjälp av en matsked till små biffar. Stek i smör 3-4 minuter på varje sida.
    4. Dillsås: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret utan att den får färg. Häll på vinet och koka ihop tills ½ dl återstår.
    5. Tillsätt vatten, fond och grädde och koka ihop till god smak, ca 3 dl. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Rör i den hackade dillen.
    6. Servera med en grönsallad, vill man kan man ha potatis eller ris till.

    Liknande recept

    4.2
    5 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben