Fiskfärsbiff med citronsås

Serverar: 2 portioner

Enkelt, snabbt och god maträtt.

Ingredienser

  • 200 g sejfilé eller liknande fisk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl lagalätt
  • 1 msk hackad dill
  • 1/4 krm nymald vitpeppar
  • 1 msk matfett till att steka med
  • Sås
  • 1 dl minifraiche
  • 1/4 citron, rivet skal
  • 1 tsk flytande honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mixa samman fisken med salt, ägg, potatismjöl och lagalätt. Tillsätt dill och vitpeppar. Forma färsen till två biffar och lägg på ett smörpapper.
    2. Smält smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme, ca 3–4 minuter per sida.
    3. Rör ihop minifraiche med citronskal och honung. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera biffarna med pressad potatis, kokta gröna ärtor, sallad och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben