Saftiga fiskbiffar med en ljuvlig hemmagjord sås på dill som serveras med timjanmarinerade rödbetor och kokt potatis.
Ingredienser
300 g laxfilé
200 g torskfilé
2 tsk salt
2 ägg
2½ msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 salladslökar
3 msk hackad persilja
Vitpeppar
Smör till stekning
Dillsås
2 schalottenlökar
1 msk smör
2 dl vitt vin
2½ dl vatten
2 msk fiskfond på flaska
1½ dl vispgrädde
Citronsaft
Salt
Peppar
1 tsk majsstärkelse + vatten
3 msk finhackad dill
Marinerade rödbetor
1 bunt små rödbetor, ca 200-300g
Vatten
Salt
2 msk balsamvinäger
1 tsk honung
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk timjan
3 msk olivolja
Salt
Peppar
Tillbehör
Kokt potatis
Ev sallad
Men sluta nu! Det här låter ju Vansinnigt gott!! Måste testas! *skriva inköpslista*
Verkligen tack för detta recept. Otrligt gott. hade det funnits 10 poäng så hade du fått det. Vilken häftig brytinig med rödbetorna. Nästa gång vi har fiskälskar på besök så kommer denna rätt att stå på boret. TACK!!!