Fläskfile med bacon

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket enkel rätt som kan serveras både varm eller kall. Går bra att tillaga i förväg. Gott med potatisgratäng till.

Ingredienser

  • 1 fläskfile
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Italiensk salladskrydda
  • Gräslök
  • Persilja
  • 1-2 pak bacon
  • Sås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 msk fransk senap
  • 1 burk cremefraiche
  • Instruktioner

    1. 1. Putsa filen och rulla in den i kryddorna, svartpeppar, salt och italiensk salladskrydda. Klappa sedan in ordentligt med gräslök och persilja..
    2. 2. Rulla in filen i bacon. Lägg ner den i en smord form och stek i ugnen i 225 gr i ca 35 min.
    3. 3. Skär sedan upp filen i tjocka skivor.
    4. 4. Blanda ihop 3 dl grädde och buljongtärningen med senapen. Kokas under vispning i 10 min. Slå i cremefraicen och koka upp.
    5. 5. Serveras med potatisgratäng och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Okänd 17 november 2010

    Så enkelt och så himla gott. Denna rätt kommer att lagas fler gånger. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben