Fläskfilé med bacon

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 40 minuter

Fungerar bra till kalas och fest!

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 2 paket bacon
  • 100 g färsk svamp av valfri sort
  • 1 purjolök
  • 5 dl crème fraiche
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela köttet och baconet i vad du tycker är lagom bitar. Förstek köttet om du vill få lite yta på det. Det går snabbare i ugnen sen också då! Stek baconet så att det blir knaprigt. Skiva upp svampen och purjolöken. Blanda samman grädden och crème fraichen i en skål tillsammans med soja, salt och peppar. Häll i svampen och löken. Lägg köttet och baconet i en ugns säker form. Häll över gräddblandningen. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
    2. Servera köttet med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ziwen 19 april 2009

    Dette var nydelig godt! Enstemmig vedtatt av hele familien. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben