Fläskfilé Sweet´n Sour

Serverar: 4 portioner

Lite snabbt och väldigt gott!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé skuren i ca 1 cm kuber
  • 2 tsk Blue Dragon mörk kinesisk soja
  • 1 ägg, uppvispat
  • Ca 1 dl maizena
  • 1 burk 225 g, Blue Dragon bambuskott & vattenkastanjer
  • ½ färsk ananas
  • 1 msk Blue Dragon sesamolja
  • 1 burk 250 ml, Blue Dragon söt-sur sås
  • 1 nypa strösocker
  • Olja att steka i, t.ex. jordnötsolja
  • Instruktioner

    1. Blanda soja och ägg i en rymlig bunke, skär filén i kuber om ca 1 cm och vänd ned dem i blandningen, låt marinera ett par minuter.
    2. Vänd köttbitarna i majsmjölet så att de blir jämt täckta.
    3. Hetta upp rikligt med olja i en wok eller stekpanna. Stek lite kött åt gången, lyft ur och låt det rinna av.
    4. Häll bort överflödigt fett.
    5. Hetta upp 2 msk olja i woken eller stekpannan. Stek grönsaker och ananas hastigt och tillsätt sesamolja och söt-sur sås.
    6. Låt koka upp och lägg i köttet som får koka med och bli varmt. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med ris.

    Liknande recept

    2.5
    35 min
    15
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben