Fläskfilégratäng enkel

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lättlagat

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Vitlök
  • 4 msk röd vinbärsgelé
  • 1 burk crème fraiche á 2 dl
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Stek filén i centimetertjocka skivor. Lägg i eldfast form. Krydda med salt, peppar och vitlök.
    2. Koka upp crème fraiche på svag värme under omrörning. Smält gelén däri.
    3. Hälles över köttet. Strö över riven ost.
    4. Sätt in i 225 graders ugnsvärme i ca 20 minuter. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    pengsan 15 april 2016

    Jättegod, jag ökade på såsen och kryddade även den. En femma!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben