Fläskfilèpasta rosé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den är bara så god, mild men med mycket smak.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 gul lök
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk rosépeppar
  • Salt
  • Honung
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och skär den i skivor. Stek dem i en stekgryta så att de får fin färg runt om. Lyft upp dem ur grytan.
    2. Finhacka löken och mal rosépepparn i mortel. Fräs lök och rosèpeppar i margarin i gryta
    3. Häll i crème fraiche, tomatpuré och buljongtärning. Rör om och låt puttra någon minut. Lägg i köttet och puttra tills köttet är genomstekt. Smaka av med salt och ev lite honung.
    4. Severa till valfri pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 30 juni 2011

    Helt okej gryta. Vi serverade kokt färskpotatis till, det gick också jättebra :) Tog i lite extra peppar och salt, samt en skvätt vatten. Är inte så förtjust i för intensiv smak av crème fraiche.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben