Fläskfilépasta med bearnaise

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod pastarätt...Mums!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca. 600 g (kan även bytas ut mot tex. benfri kotlett)
  • 1 rödlök
  • ½ purjolök
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • ½ gul paprika
  • 10 färska champinjoner (el. 1 burk)
  • Pastraskruvar
  • Parmesanost
  • Smör till stekning
  • Kryddor
  • Vitlökspulver
  • Vitpeppar eller Svartpeppar
  • Curry
  • Basilka (torkad)
  • Aromat (el. salt)
  • Färsk bladspenat och körsbärstomater till garnering
  • 1 påse bearnaisesås (ge den gärna lite extra sting med extra dragon, lite pressad citron och en gnutta cayennepeppar) eller kall på flaska eller varför inte hemmagjord
  • Instruktioner

    1. Skölj svampen, purjon och paprikan och skär i skivor/strimlor/bitar. Skiva rödlöken. Stek detta tillsammans tills det fått fin färg.
    2. Skiva eller strimla fläskfilén, stek (gärna i samma panna som grönsakerna) och krydda med vitlökspulver, aromat (el. salt), vit/svartpeppar, och en gnutta curry. Strax innan fläskfilén stekts klart kan du smula över lite torkad basilika (lätt att örtkryddor bränns om de får steka med i för hög värme)
    3. Koka skruvpastan i saltat vatten, slå sedan av i durkslag och häll därefter tillbaka pastan i den varma kastrullen. Blanda ner fläskfilé och grönsaker/svamp.
    4. Lägg upp på tallrik och toppa med bearnaise, några blad färsk bladspenat och några körbärstomater. Strö över lite riven parmesan och extra svartpeppar. Voilà!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Dunadain 5 mars 2009

    Helt klart en godkänd pastarätt, lite annorlunda, och mycket olika smaker på en tallrik. Testade både med och utan bärnasåsen. Kommer att göras igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben