Biff bearnaise med vitlökstomater

Serverar: 4 portioner

Det här en verkligen en riktig god 1970 tals klassiker...och fortfarande lika god! En verklig höjdarrätt när du hade råd att gå ut och äta på restaurang på den tiden.

Ingredienser

  • 4 skivor ryggbiff, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet, bearnaise
  • Bakade tomater
  • 4 fasta tomater
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör & rapsolja, oliv
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Bakade tomater: Dela tomaterna på mitten. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med vitlök. Ringla över smör & rapsolja. Baka tomaterna i mitten av ugnen ca 15 min.
    3. Krydda köttet med salt och peppar. Stek det i smör & rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
    4. Värm crème fraiche i en liten kastrull.
    5. Servera köttet med såsen, tomaterna, pommes frites och haricots verts. Garnera gärna tomaterna med hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben