Falugryta med zucchini och bearnaise.

Serverar: 4 portioner

En god gryta som dessutom går snabbt att tillaga.

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1 zucchini, ca 400 g
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 påse bearnaisesås á 3-4 portioner
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (grovmalen)
  • Instruktioner

    1. Tillred bearnaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen. Ställ in bearnaisesåsen i kylen så den blir kall.
    2. Strimla korv och grönsaker, fräs det i en stekpanna och krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Rör ihop den väl kylda bearnaisesåsen med crème fraiche. Lägg korv och grönsaksblandningen i en gryta och tillsätt crème fraichen som är blandad med bearnaisesåsen. Låt rätten puttra i grytan i ca 7-8 minuter.
    3. Servera grytan med potatismos (eller ris), grönsaker och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben