Serverar: 2-3 portioner
Zucchini, squash, courgette, sak samma. Den är god vad den än heter och vilken form eller färg den än har. Zucchinis smak är ganska neutral. Den är lätt att använda till vad man just behöver. Pastasås, fylld zucchini, moussaka av zucchini, om man är glutenallergiker kan man göra tagliatelle av själva zucchinin, stuvning med gräddfil och dill, eller som här - panerad som wienerschnitzel.
Skölj zucchinin och skär den i 5 mm - 1 cm skivor. När den är liten kan du gärna behålla skalet. Vänd skivorna i mjölet, sen i vispade ägg och till sist i ströbrödet - ikväll blandade jag i även riven färsk parmesanost. Stek på båda sidor tills skivorna blir gyllengula. Servera med en god sås gjord på grekisk yoghurt blandad med pressad vitlök, eller med ajvar eller bådadera. Potatis och sallad till. (om du just nu vill hålla diet, ta filmjölk istället för yoghurt).