Kotlett med potatis- och sparrissallad och crème fraiche bearnaise

Serverar: 4 portioner

Tips! Servera med balsamicokräm som är jättegod att ringla över potatissalladen och grillat kött

Ingredienser

  • 4 skivor kotletter av gris (med el utan ben)
  • 10 blad färsk salvia
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk flytande margarin
  • Potatis och sparrissallad
  • 8 fasta potatisar, skalade och delade i 4 bitar/st
  • 3 msk (250 ml) olivolja extra virgin
  • 2 rödlökar, skurna i skivor
  • 2 morötter, skalade och skurna i strimlor
  • 3 stjälkar blekselleri, 1 cm bitar
  • 12 gröna sparrisar, skurna i 2 cm bitar
  • 3 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Vitpeppar, nymald från kvarn
  • Sås
  • 1 brk crème fraiche bearnaise
  • Instruktioner

    1. Hacka salvian och gnid in på varje kotlett, smaka av med salt och peppar. Stek kotletterna i flytande margarin i en panna på medelhög värme.
    2. Potatis och sparrissallad: Koka potatisen i saltat vatten. När potatisen är klar häll av den. Tillsätt olja, rödlök, morötter, selleri och sparris i potatiskastrullen.
    3. Ställ kastrullen på spisen igen och rör om försiktigt tills allt har blivit ljummet. Häll på vinäger och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben