Flapjacks med choklad och jordgubbssylt

Serverar: 25-30 portioner

Flapjacks är en av britternas favoritkakor. En söt och god havrekaka.

Ingredienser

  • 400 g smör
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl ljus sirap
  • 19 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 200 g mörk choklad
  • 4 dl jordgubbssylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret, hacka chokalden grovt och rör ner alla ingredienser utom sylten i en bunke. Tryck ut hälften av smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Bred på sylten och tryck sedan ut resten av smeten ovanpå.
    3. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Markera bitar medan kakan ännu är varm. Låt den svalna, lossa kakan ur formen och skär den i bitar på nytt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben