Florentinsk kolafudge

Serverar: 16 portioner

Mjuka, gräddiga frestelser.

Ingredienser

  • 8 dl florsocker
  • 3 msk kokosflingor
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 30 g smör
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smörj en 21x11 cm brödform lätt med olja. Täck bottnen med smörpapper så att det täcker över två sidor.
    2. Lägg florsocker, 2 matskedar kokosflingor, sirap, mjölk, smör och ingefära i en tjockbottnad kastrull. Rör om på låg värme utan att koka tills blandningen är jämn och sockret har löst sig. Borsta bort blandningen från kanterna på insidan av kastrullen med en blöt bakpensel.
    3. Koka upp smeten. Koka utan omrörning i 8 minuter eller tills smeten når temperatur av 115 grader på en knäcktermometer. Låt blandningen svalna något, häll i vaniljsockret och vispa med elvisp tills blandningen börja tjockna och ser krämig ut.
    4. Häll ner fudgen i formen. Jämna till ytan och strö över kokosflingor. Skär i 16 bitar när fudgen har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben