Kolafudge med lakrits

Serverar: 40 portioner

Ju vidare kastrull desto snabbare resultat. Här kokas kolafudgen 25 minuter i en traktörpanna med 28 cm i diameter.

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • 5 karameller turkisk peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, grädde och sirap i en vid kastrull. Sjud på svag värme utan lock tills blandningen är 120 grader. Undvik att röra.
    2. Stöt den turkiska pepparn i morteln och blanda den med kolan. Häll ut smeten på plåt med silpatduk eller bakplåtspapper.
    3. Låt kolan stelna minst tre timmar i rumstemperatur. Bryt eller skär i mindre bitar med en vass kniv.
    4. Förvara kolan kallt i tättslutande burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben