Caffè Lakrits

Serverar: 1 portioner

Skumma hallonen direkt med mjölken. Det ger ett lite sötsyrligt, men lent skum. Perfekt till espresson som får en tuff smak av lakrits. Lakritspulver hittar du bl a i välsorterade hälsokostbutiker.

Ingredienser

  • 2 msk Arla vispgrädde
  • 1 tsk råsocker
  • 1/2-1 tsk lakritspulver
  • 1 enkel espresso
  • 5 hallon
  • 1 dl Arla baristamjölk
  • Instruktioner

    Värm grädde och socker i en liten kastrull. Tillsätt lakritspulver och rör tills lakritsen löst sig. Häll gräddblandningen i ett glas. Häll espresson i glaset. Värm mjölken och hallonen försiktigt i en kastrull till ca 65º och vispa till ett mjukt skum utan att hallonen går sönder. Tillsätt mjölken i glaset. Garnera gärna med några hallon på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben