Vit chokladkladdkaka med lakrits

Serverar: 8-10 portioner

Godis i kladdkakan! En ny variant av kladdkaka för dig som gillar vit choklad. Saltlakritsen är en suverän kombination till den söta chokladen.

Ingredienser

  • 100 g Arla svenskt smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 100 g vit choklad
  • 12-15 saltlakrits, t ex salta sillar
  • Kokosflingor till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna.
    3. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och vetemjöl.
    4. Smält den vita chokladen i vattenbad eller mikro.
    5. Blanda ner chokladen och smöret i smeten, och rör den jämn. Dela lakritsen i ganska små bitar och rör ner dem.
    6. Häll smeten i en smord och kokosströad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    7. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    FinaFarbrorTuld 8 februari 2011

    oh, låter smaskens!! =) måst jag prova snarast möjligt!

    marwis 26 mars 2012

    Denna kaka bjöd jag på på jobbet och den blev väldigt omtyckt. Hade den inne 25 min i ugnen och tycker det räcker. Till serverade jag rysk yoghurt med lemon curd. Det går bra att byta den ryska mot turkisk eller creme fraiche. Pricken över i med yoghurten till!!

    emilsmamma 17 juni 2012

    INTE god tyckte vi, däremot blev den bättre med krossad turkisk peppar, sillarna blev mjuka och inte salta alls!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben