Flourless peanut butter cake

Serverar: 12 portioner

Nötig, chokladig, mustig och helt underbar! Denna tårta är oemotståndlig, speciellt för dem som gillar choklad och nötter. Det bästa är att den är helt glutenfri!

Ingredienser

  • 300 g hasselnötter
  • 200 g mörk choklad av god kvalitet, 70 %
  • 1 msk kakao av god kvalitet
  • 200 g smör
  • 1 dl kokossocker
  • 6 ekologiska ägg
  • Peanut butter frosting
  • 1½ dl jordnötssmör
  • 2½ dl kokossocker
  • 1 dl kakao av god kvalitet
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 300 g Philadelphiaost
  • 2 msk varmt kaffe
  • Garnering
  • Bigarråer
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare. Hacka chokladen grovt och kör den sedan i matberedaren tillsammans med nötterna. Tillsätt kakao, smör, kokossocker och mixa krämigt. Separera äggen, tillsätt gulorna i smörsmeten och mixa.
    3. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget. Fyll smeten i två smorda teflonformar med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna helt.
    4. Peanut butter frosting: Vispa jordnötssmör, kokossocker, kakao, vaniljpulver och Philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
    5. Bred lite frosting på en av bottnarna, lägg den andra bottnen över och bred på frosting på och runt tårtan. Garnera med bigarråer. Servera och njuuuut!

    Liknande recept

    5
    45 min
    14
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben