Flourless peanut butter cake
Nötig, chokladig, mustig och helt underbar! Denna tårta är oemotståndlig, speciellt för dem som gillar choklad och nötter. Det bästa är att den är helt glutenfri!
Ingredienser
300 g hasselnötter
200 g mörk choklad av god kvalitet, 70 %
1 msk kakao av god kvalitet
200 g smör
1 dl kokossocker
6 ekologiska ägg
Peanut butter frosting
1½ dl jordnötssmör
2½ dl kokossocker
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk äkta vaniljpulver
300 g Philadelphiaost
2 msk varmt kaffe
Garnering
Bigarråer
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare. Hacka chokladen grovt och kör den sedan i matberedaren tillsammans med nötterna. Tillsätt kakao, smör, kokossocker och mixa krämigt. Separera äggen, tillsätt gulorna i smörsmeten och mixa.
- Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget. Fyll smeten i två smorda teflonformar med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna helt.
- Peanut butter frosting:
Vispa jordnötssmör, kokossocker, kakao, vaniljpulver och Philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
- Bred lite frosting på en av bottnarna, lägg den andra bottnen över och bred på frosting på och runt tårtan. Garnera med bigarråer. Servera och njuuuut!
Liknande recept
Kommentarer (0)