Fluffig blåbärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 50 minuter

Underbar...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 4 äggulor
  • 2 msk vatten
  • 125 g smör
  • 1 krm salt
  • 1 msk socker
  • Fyllning
  • 1 liter blåbär
  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl socker
  • Instruktioner

    1. Kör ingredienserna till pajdegen i en mixer. Låt degen vila i kylskåp i en timme innan du trycker ut den i en stor pajform. Förgrädda i 200°ugn i 10 minuter.
    2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa sen ner sockret. Rör ner blåbären försiktigt och häll smeten i pajformen.
    3. Grädda pajen i 30 minuter i 175°C, låt den svalna och servera som den är eller med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben