Fluffy donuts

Dessa var aningen krångliga att göra men väl värda besväret! Och de är riktigt fluffiga!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,75 dl sojamjölk
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • Knappt 1 dl flytande margarin
  • olja till fritering
  • strösocker att doppa i
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken i en kastrull tills den är ljummen. Smula jästen i en bunke, häll på mjölk och rör tills det smält. Tillsätt övriga ingredienser. Knåda degen och tillsätt mjöl så att den är klibbig men inte fastnar vid händer eller skål. Knåda länge, uppemot 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt på varm plats i ca 45 min.
    2. Kavla ut degen till drygt 1 centimeters tjocklek. Tryck ut runda plattor med t.ex. ett stort glas (ca 8 cm i diameter). Vill du ha munkar med hål i gör du ett hål som du drar ut till lämplig storlek. Lägg på plåtar (bör bli två stycken) med bakplåtspapper.
    3. Jäs/förbaka i ugnen på 100 grader i 10 ca minuter. Lyft försiktigt ner de luftkuddeliknande munkarna i ett frityrbad och fritera tills de är gyllene.
    4. Lyft direkt från oljan till en skål med strösocker.

    Liknande recept

    4.3
    2 h 40 min
    18
    5
    4
    1 h
    15-20
    8

    Kommentarer (1)

    puntella 12 maj 2009

    Hur manga blir det? Har en donutmaker som jag skulle vilja prova (receptet som hörde till var för 70 munkar, lite för manga hahaha)?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben