Flygande drake

Serverar: 6-8 portioner

En variant på kyckling super god när ja bjöd på denna rätt så trodde många att det var fläskfile så mört o fint blir köttet

Ingredienser

  • 6 st kycklingfiléer
  • 2½ dl portvin (red port nr 8087)
  • 5 dl grädde
  • 1 stor burk champinjoner
  • Vitlök
  • Vitpepper
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Krydda filéerna med vitpeppar, låt dra en stund. Salta och bryn runt om, lägg dem i en gryta.
    2. Tillsätt 2.5dl portvin och koka till köttet är genom kokt(ca 15min). Ta ur filéerna ur grytan och pressa i en vitlöksklyfta. Slå i grädde i skyn.
    3. Låt koka till lagom sås konsistens(krämig). Tillsätt champinjoner och lägg tillbaka kycklingen i såsen.
    4. Servera gärna med pressad potatis och lite sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben