Flygande Eng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Min variant på Flygande Jakob. Eng eftersom jag heter det i efternamn.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 200 g champinjoner, färska
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl indisk sås, tex kormasås, tikka masala, vindaloo (1 burk ca 350 g)
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form, tex. gratängform.
    2. Skiva och bryn svampen lätt.
    3. Vispa samman grädde, crème fraiche och såsen. Tillsätt ingefära och pressad vitlök. Häll gräddblandningen över kycklingen.
    4. Fördela svamp och paprika ovanpå.
    5. Gratinera i ugn 225°C, 15-20 min.
    6. Tillbehör: Mango chutney Raita Cashewnöt Naanbröd (alt. libabröd)
    7. Servera rätten med kokt ris (gärna kokt med indisk riskrydda), tillbehören och en blandad sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben