Flygande "Ingelsta"
Flygande kalkon ;-) som du serverar med ett gott ris och sallad!
Ingredienser
800 g kalkonsnitzel, marinerad eller färsk
1 msk smör- och rapsolja
1 tsk grillkrydda
Salt
Peppar
2-3 bananer
1½ dl jordnötter
3 dl vispbar mellangrädde
3 msk chilisås
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek kalkonsnitzlarna i matfett i en stekpanna. Krydda.
Skär i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form.
Skala och skiva bananerna och lägg dem ovanpå snitzlarna. Strö på jordnötterna.
Vispa grädden och smaksätt med chilisås, bred överst i formen.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 20 minuter, passa så att det inte bränns.
Servera med ris och sallad.
Liknande recept
Flygande Jakob
4.5
20 min
4
3
Flygande Jacob
4
4
1
Flygande Jacob
4
Flygande jakob
4.6
35 min
4
18
Flygande Jakob à la Larsson
4
4
2
Flygande Jacob
1 h
4
Flygande Jakob
3.5
30 min
4
1
Flygande draken, smalmat
4.3
30 min
4
4
Flygande Jacobina
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!