Flygande "Ingelsta"

Flygande kalkon ;-) som du serverar med ett gott ris och sallad!

Ingredienser

  • 800 g kalkonsnitzel, marinerad eller färsk
  • 1 msk smör- och rapsolja
  • 1 tsk grillkrydda
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 bananer
  • 1½ dl jordnötter
  • 3 dl vispbar mellangrädde
  • 3 msk chilisås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Stek kalkonsnitzlarna i matfett i en stekpanna. Krydda.
    3. Skär i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form.
    4. Skala och skiva bananerna och lägg dem ovanpå snitzlarna. Strö på jordnötterna.
    5. Vispa grädden och smaksätt med chilisås, bred överst i formen.
    6. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    7. Sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 20 minuter, passa så att det inte bränns.
    8. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben