Flygande Jacob-paj

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

"Klassisk" Flygande Jacob I pajformat. Valde att ha jordnötterna vid sidan om istället för i pajen, då nätterna blev lite "konstiga" i konsistens och smak när de låg i pajen. Till en långpanna: * Dubbel sats pajdeg * 280 gr (2 pkt) bacon * 3 bananer * 7-8 dl mjölk/ grädde * 6 ägg

Ingredienser

  • Deg
  • 100 gr margarin
  • 3 dl mjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 250 g stekt kycklingfilé el från färdiggrillad kyckling
  • 140 g (1 pkt) bacon
  • 2 bananer
  • Äggstanning
  • 2 dl mjölk/grädde
  • 1 dl mild chilisås
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Ca 75 gr jordnötter vid sidan om
  • Instruktioner

    1. Deg: Lägg i alla ingredienser till degen direkt i en plastpåse och knåda ihop till en deg. Lägg att vila i kylen minst 30 min. Tryck därefter ut degen i 1 stor pajform (ca 28 cm diam) eller 4 st portions-pajformar (ca 14 cm diam)
    2. Fyllning: Skär kycklingköttet och baconen i mindre bitar. Bryn baconen. Skiva bananerna. Lägg köttet och baconen i botten på skalet o lägg över banan-skivorna.
    3. Äggstanningen: Vispa ihop alla ingredienser o häll sedan över fyllningen i formen.
    4. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter.
    5. Servera med en god sallad och jordnötterna vid sidan om.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben