"Klassisk" Flygande Jacob I pajformat.
Valde att ha jordnötterna vid sidan om istället för i
pajen, då nätterna blev lite "konstiga" i
konsistens och smak när de låg i pajen.
Till en långpanna:
* Dubbel sats pajdeg
* 280 gr (2 pkt) bacon
* 3 bananer
* 7-8 dl mjölk/ grädde
* 6 ägg
Ingredienser
Deg
100 gr margarin
3 dl mjöl
3 msk vatten
1 krm salt
Fyllning
250 g stekt kycklingfilé el från färdiggrillad kyckling
140 g (1 pkt) bacon
2 bananer
Äggstanning
2 dl mjölk/grädde
1 dl mild chilisås
1-2 msk tomatpuré
3 ägg
Salt
Peppar
Riven ost
Ca 75 gr jordnötter vid sidan om
Instruktioner
- Deg:
Lägg i alla ingredienser till degen direkt i en plastpåse och knåda ihop till en deg. Lägg att vila i kylen minst 30 min.
Tryck därefter ut degen i 1 stor pajform (ca 28 cm diam) eller 4 st portions-pajformar (ca 14 cm diam)
- Fyllning:
Skär kycklingköttet och baconen i mindre bitar. Bryn baconen. Skiva bananerna.
Lägg köttet och baconen i botten på skalet o lägg över banan-skivorna.
- Äggstanningen:
Vispa ihop alla ingredienser o häll sedan över fyllningen i formen.
- Grädda i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter.
- Servera med en god sallad och jordnötterna vid sidan om.
Liknande recept
Kommentarer (0)