Modern variant av lite lättare smörgåstårta med smak av medelhavet.
Ingredienser
Brödet
3 dl kallt vatten
3 krm jäst
1 dl olivolja
1 finriven rödbeta
1 msk finhackade örter, tex. timjan och basilika
5-6 dl vetemjöl special
1 dl durumvetemjöl
1½ tsk salt
Formen
½ dl olivolja
Flingsalt
Örter
Fyllning
2 dl philadelphiaost
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk god olivolja
1 dl finhackade örter t ex basilika, timjan, persilja
1 finhackad vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Fyllning och garnering
2 butternut squash
2 rödlökar
1 dl finhackade örter tex. basilika och persilja
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk god olivolja
1 msk citronsaft
Flingsalt
Svartpeppar
Topping
1 ask rucola, 80 g
50 g färsk parmesanost