Foccacia med soltorkade tomater

Jättegott bröd. Man kan dela brödet i större bitar och lägga någon god fyllning mellan. Bra som utflyktsbröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ca 1½ l vetemjöl
  • ½ l vatten
  • 100 g soltorkade tomater
  • 1 msk salt
  • ½ dl olivolja
  • Garnering
  • Flingsalt
  • Rosmarin
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 37 gr. Mixa de soltorkade tomaterna. Smula sönder jästen, tillsätt det ljumma vattnet, tomaterna, olivoljan och salt. Blanda. Ha i vetemjölet. Blanda med maskin ca 10 minuter. Häll upp på mjölat bord och låt jäsa i 30 min. under bakduk.
    2. Knåda degen lätt tryck eller kavla ut degen så den passar i en långpanna. Sätt ugnen på 175 gr. Låt jäsa ca 30 min. Gör små fördjupningar i degen och ringla över olivolja, flingsalt och rosmarin. grädda i ca 25 min. Låt svalna och skär i fyrkanter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kickan51 9 juli 2010

    Tack för receptet! Gott bröd. Ann-Britt

    mollanmyll 31 januari 2013

    Mycket gott bröd! Alla gäster som bjöds var supernöjda

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben