Foccacia med soltorkade tomater
Jättegott bröd. Man kan dela brödet i större bitar och lägga någon god fyllning mellan. Bra som utflyktsbröd.
Ingredienser
50 g jäst
ca 1½ l vetemjöl
½ l vatten
100 g soltorkade tomater
1 msk salt
½ dl olivolja
Garnering
Flingsalt
Rosmarin
Olivolja
Instruktioner
- Värm vattnet till 37 gr. Mixa de soltorkade tomaterna.
Smula sönder jästen, tillsätt det ljumma vattnet, tomaterna, olivoljan och salt. Blanda. Ha i vetemjölet. Blanda med maskin ca 10 minuter.
Häll upp på mjölat bord och låt jäsa i 30 min. under bakduk.
- Knåda degen lätt tryck eller kavla ut degen så den passar i en långpanna. Sätt ugnen på 175 gr.
Låt jäsa ca 30 min. Gör små fördjupningar i degen och ringla över olivolja, flingsalt och rosmarin.
grädda i ca 25 min.
Låt svalna och skär i fyrkanter.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Bröd!
Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...
Tack för receptet! Gott bröd. Ann-Britt
Mycket gott bröd! Alla gäster som bjöds var supernöjda